Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


Olofströms Fritidsklubb arrangerar ungdoms-SM i Dannfältshallen den 30-31 oktober. Nu med justerad startlista.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets sportchef Mats Lindqvist har tagit ut truppen till årets Nordiska Mästerskap för seniorer i Köpenhamn den 12-14 november.
 
Här kommer tävlingsdatum för elitserieföreningarna.
 
Sedan ett antal år tillbaka har Svenska Tyngdlyftningsförbundet tagit bort kostnaden för nya ungdomslicenser under sista kvartalet, oktober-december.
 
Olofströms Fritidsklubb arrangerar ungdoms-SM i Dannfältshallen den 30-31 oktober. Anmäl lyftare till tävlingen senast den 18 oktober.
 
SM i Halmstad avslutades på bästa sätt. Stefan Ågren satte personligt rekord med fyra kg i ryck, tre kg i stöt och 12 kg totalt. Han har numera nordiskt och svenskt rekord i båda delgrenarna och totalt.
 
Den andra SM-dagen i Halmstad innehöll flera rekordförsök och ett svenskt och nordiskt rekord i stöt av Sörby BoIS Daniela Gherman i 64 kg-klassen. Även fyran från OS i Tokyo, Patricia Strenius, visade klassen under dagen.
 
På lördagen fortsatte SM i Eleiko Sport Center med herrarnas 73 kg-klass där Viktor Ahlm, HAK Greppet, och Oskar Stillman, Visby AK tampades om gulden.
 
Som vi väntat. Äntligen är SM i tyngdlyftning igång. På fredagen inleddes tävlingarna i Eleiko Sport Center med flera svenska och nordiska rekord.
 
Fredagen den 8 oktober till och med söndagen den 10 oktober arrangeras SM i tyngdlyftning i Eleikos lokaler i Halmstad. Här kommer tider, startlistor och information om tävlande.
 
EWF har beslutat att EM 2022 ska genomföras i Sofia, Bulgarien under april 2022. Det är ännu inte klart med exakta datum men detta gäller för svenska lyftare att kvala till EM.
 
Erik Martin placerade sig som sjua sammanlagt, åtta i ryck och sexa i stöt i +109 kg-klassen på U23-EM. Det som sticker ut är att Erik satte personligt rekord (191) i stöt med sex kg.
 
Nu har tredje omgången av U14-serien genomförts och Svenska Tyngdlyftningsförbundet har också rättat ett seniorlags serietillhörighet.
 
Joen Vikingsson-Sjöblom mästerskapsdebuterade och satte personligt och svenskt juniorrekord med tre kg i ryck på junior-EM i Rovaniemi. Dessutom tangerat svenskt (personligt) juniorrekord.
 

Samuel Lundbergs EM-debut

(2021-09-30 12:40)
Samuel Lundberg har tävlat på U23-EM i Rovaniemi. Här kommer coachen John Söderholms rapport.
 

Postadress:
TLK Lidköping - Tyngdlyftning
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Besöksadress:
Idrottens Hus, Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0733762707
E-post: info@tlklidkoping.se

Se all info